Απώλειες στην Ασία μετά την ομιλία Πάουελ στη Fed

Με πτώση ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στις περισσότερες αγορές της Ασίας, ακολουθώντας το τέμπο της Wall Street μετά την ομιλία του νέου επικεφαλής της Fed στο Κογκρέσο, κατά την οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τουλάχιστον τρεις αυξήσεις επιτοκίων.

Με πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο στο Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,44%, χάνοντας 321,62 μονάδες για να κλείσει στις 22.068,24 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 1,23 ή 22,10 μονάδες και έκλεισε στις 1.768,24 μονάδες.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διατηρήσει σταθερό τον ρυθμό αγοράς ομολόγων τον Μάρτιο.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi έκλεισε με απώλειες 0,86%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,72%.

Στην Κίνα οι αγορές διεύρυναν τις χθεσινές τους απώλειες. Ο Shanghai composite με πτώση 1,27%, ενώ αντιθέτως ο δείκτης για τις startups ChiNext σημείωσε άνοδο 0,71%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με πτώση 1,67% .

Στα μάκρο της ημέρας ο κινεζικός PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στο 50,3 τον Φεβρουάριο, έναντι πρόβλεψης του Reuters για 51,2 και 51,3 τον Ιανουάριο. Πάντως ο δείκτης ενδέχεται να επηρεάστηκε και από τους εορτασμούς για το Νέο Σεληνιακό Έτος, καθώς κατά τη διάρκεια των εορτών τα εργοστάσια παρέμειναν κλειστά.

Ο διευρυμένος MSCI για τις περιοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας σημείωνε νωρίτερα απώλειες 1,23%.

Κλειστές παρέμειναν οι αγορές στην Ταϊβάν

Keywords
Τυχαία Θέματα