Απώλειες στην Ασία - Πτώση για τον ASX 200 παρά τη μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αυστραλίας

Πτωτικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, ακολουθώντας το αρνητικό πρόσημο της Wall Street.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η απόφαση της Τράπεζας της Αυστραλίας να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, σε νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,5%, ωστόσο, ο ASX 200 παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος, με «οδηγό» τις ενεργειακές μετοχές, οι οποίες δέχτηκαν και το μεγαλύτερο πλήγμα στη Wall Street.

Η αγορά είχε ήδη προεξοφλήσει την μείωση των επιτοκίων,

καθώς ο χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει κέρδη πάνω από 6% από την αρχή του Ιουλίου.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι υπόλοιποι ασιατικοί δείκτες, με εξαίρεση τον Shanghai, ενώ το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έμεινε κλειστό μετά από προειδοποίηση της κυβέρνησης για τυφώνα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το αυστραλιανό δολάριο υποχώρησε μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας, στο 0,7495 έναντι του δολαρίου.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Glenn Stevens, δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται με χαμηλούς ρυθμούς και οικονομικές συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες.

Στην Ιαπωνία, το γεν διατήρησε τα κέρδη έναντι του δολαρίου, στα 102,53, έναντι των 104 και 106 που είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα, πριν την ανακοίνωση του «πακέτου» τόνωσης της οικονομίας από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά με την τιμή του αμερικανικού αργού να ενισχύεται 0,27% στα 40,17 δολάρια το βαρέλι και την τιμή του Brent να ενισχύεται 0,5% στα 42,36 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα