Απώλειες στη Wall παρά τα ισχυρά αποτελέσματα

Αρνητικά πρόσημα την Πέμπτη στη Wall με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα αποτελέσματα τριμήνου ενώ εντείνονται οι εμπορικές και γεωπολιτικές ανησυχίες.

Πριν από λίγο, ο Dow Jones -0,96% στις 23.696 μονάδες με την Caterpillar να έχει τις χειρότερες επιδόσεις. Ο δείκτης των 30 μετοχών υποχώρησε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών για πρώτη φορά από τις 2 Απριλίου. Ο S&P 500 -0,82% στις 2.614 μονάδες με το κλάδο της υγειονομικής φροντίδας και τον τομέα των χρηματοοικονομικών να υποχωρούν.

O Nasdaq -0,69% στις 7.053 μονάδες.

Η Tesla ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα την Τετάρτη, μετά το κλείσιμο της Wall. Ωστόσο, η μετοχή υποχώρησε καθώς ο Ελον Μασκ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις αναλυτών σχετικά με το μικτό περιθώριο κέρδους και την παραγωγή του Model 3. Στο μεταξύ οι Church & Dwight, Blue Apron και Express Scripts ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall.

Στο Πεκίνο φτάνει σήμερα υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των ΗΠΑ της οποίας ηγείται ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Στο επίκεντρο των διμερών διαβουλεύσεων αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

Λίγο πριν από την έναρξη των συνομιλιών στο Πεκίνο, το κλίμα ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επιδεινώθηκε εν μέσω αναφορών ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκέπτεται να προχωρήσει σε ενέργειες για να περιορίσει την ικανότητα ορισμένων κινεζικών επιχειρήσεων να πουλούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα