Απώλειες για το αμερικανικό αργό μετά από τρεις μέρες ανόδου

Υποχώρησαν την Τετάρτη τα futures του πετρελαίου, βάζοντας τέλος στο τριήμερο ανοδικό σερί για τον "μαύρο χρυσό", μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του αναμενόμενου 6,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που τελείωσε στις 8 Απριλίου.

Οι τιμές του πετρελαίου κυμάνθηκαν πάνω από τα χαμηλά της συνεδρίασης, βρίσκοντας στήριξη στη μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ

και στην ισχυρή ζήτηση για βενζίνη.

Το αργό WTI παράδοσης Μαΐου σημείωσε πτώση 41 σεντς ή 1% στα 41,76 δολάρια το βαρέλι.

Αρνητικά λειτουργούν και οι δηλώσεις του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου ότι η χώρα δεν πρόκειται να μειώσει την παραγωγή αλλά και οι πληροφορίες ότι στη συνάντηση δεν θα συμμετάσχει ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, αλλά εκπρόσωπός του.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι παρ' όλα αυτά ελπίζει να υπάρξει συμφωνία για ένα «ταβάνι» στην παραγωγή, ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει το Ιράν.

Το Ιράν έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο «πάγωμα» της παραγωγής, και σίγουρα όχι πριν αυτή φτάσει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν τις δυτικές κυρώσεις.

«Στην καλύτερη περίπτωση, το "πάγωμα" της παραγωγής μπορεί να περιορίσει το ρίσκο μιας αύξησης της προσφοράς στο μέλλον» σχολιάζει ο Ric Spooner, επικεφαλής αναλυτής στην CMC Markets στο Σίδνεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα