Απώλειες για πετρέλαιο στα 66,18 δολάρια

Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση της τάξεως του 1,28% στα 66,18 δολ. ανά βαρέλι

Σε πτωτική πορεία κινήθηκε το πετρέλαιο, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες τόσο λόγω της νέας κόντρας ΗΠΑ και Κίνας για θέματα εμπορίου όσο και για υπέρ-προσφορά μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές, παρά τα προβήματα που εμφανίζει η παραγωγή σε αρκετές χώρες.

Ειδικότερα, το πετρέλαιο

τύπου Brent κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,89% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,88 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 1,28% στα 66,18 δολ. ανά βαρέλι.

Οι εξαγωγές του Ιράν ανήλθαν στα 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο, ενώ τους τελευταίους δύο μήνα υποχώρησαν στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ως συνέπεια των επερχόμενων κυρώσεων από την Ουάσιγκτον.

«Η δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να παράγει όσο το δυνατό περισσότερο πετρέλαιο, και η φθίνουσα χρηματιστηριακή αγορά έχουν μειώσει δραματικά τις ανησυχίες για την εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν στις 4 Νοεμβρίου», σχολιάζει ο αναλυτής της Saxo Bank, Ole Hansen.

Σημειώνεται ότι η συνολική παραγωγή της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας ανήλθαν στα 33 εκατ. βαρέλια ημερησίως για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2018, γεγονός που αποτελεί άνοδο κατά 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας και τα προκατακρτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινσιστούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα