Αποχωρεί ο νομικός σύμβουλος της Tesla μετά από δύο μόλις μήνες

Οι δαίμονες που έκαναν το 2018 μια χρονιά-κόλαση για τον Elon Musk φαίνεται να επιστρέφουν.

Η Tesla Inc. Ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο κορυφαίος δικηγόρος της αποχωρεί, δύο μήνες μετά την πρόσληψη του για την υπεράσπιση του Musk στη διαμάχη με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Λίγες μόνο ώρες πριν από την ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος έκανε κάποια tweets που θυμίζουν εκείνα που έφεραν

τον ίδιο και την εταιρεία νομικούς μπελάδες το περασμένο φθινόπωρο.

Ο Dane Butswinkas ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία τον Δεκέμβριο, αλλά θα επιστρέψει στον προηγούμενο ρόλο του, αυτόν του συμβούλου της νομικής εταιρείας Williams & Connolly.
Tη θέση του στην Tesla θα πάρει ο Jonathan Chang, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η αποχώρηση αυτή ακολούθησε ένα tweet του Musk για την παραγωγή, το οποίο στη συνέχεια πήρε πίσω. Οι εξελίξεις αυτές ανανεώνουν τις ανησυχίες σχετικά με τη διατήρηση των βασικών στελεχών και τις συνήθειες του CEO στα social media - θέματα που αποσπούν την προσοχή από τα επιτεύγματα της Tesla για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2018.

Τον προηγούμενο μήνα η Tesla ανακοίνωσε ότι ο CFO Deepak Ahuja παραιτείται, σε μία εποχή που η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή της και να φτάσει σε μακροπρόθεσμη κερδοφορία.

Η μετοχή της Tesla διέγραψε τα κέρδη της στις προ-συνεδριακές συναλλαγές, και διαπραγματεύτηκε 1,1% χαμηλότερα λίγο μετά το άνοιγμα στη Νέα Υόρκη.

Ο Musk δημοσίευσε στο Tweeter το βράδυ της Τρίτης ότι η Tesla θα παράγει περίπου 500.000 αυτοκίνητα το 2019. Ο ίδιος επανήλθε μέσα σε λίγες ώρες για να πει ότι αυτό που εννοούσε είναι ότι η εταιρεία θα παράγει αυτόν τον αριθμό ετησίως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα