Αποχωρεί ο CEO της Ferragamo μετά από μόλις 2 χρόνια στο τιμόνι

Ο διευθύνων σύμβουλος της Salvatore Ferragamo SpA, Eraldo Poletto, αποχωρεί από τη θέση που ανέλαβε στην ιταλική εταιρεία πολυτελών ειδών, λιγότερο από δύο χρόνια πριν.

Είναι μια δύσκολη περίοδος για τη Ferragamo καθλως πασχίζει να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά

πολυτελών ειδών μετά από μια χρονιά κατά ην οποία η μετοχή της έχασε 13%.

Ο Poletto θα αποχωρήσει και επίσημα στις 8 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία χωρίς πάντως να γίνει γνωστό ποιος θα τον διαδεχθεί.

Με τη γνωστοποίηση τη είδησης η μετοχή σημείωσε άνοδο 4,6%.

Η Ferragamo δεν αποκάλυψε επίσης τους λόγους της αποχώρησης του Poletto, η οποία πάντως γίνεται κοινή συναινέσει.

Η εταιρεία με έδρα τη Φλωρεντία, τον περασμένο Δεκέμβριο χαμήλωσε τους στόχους της λέγοντας ότι πρέπει να ξοδέψει περισσότερα κεφάλαια για ενίσχυση της τεχνολογίας και του μάρκετινγκ, για το επαναλανσάρισμα του μπραντ.

Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Poletto που μπήκε στην εταιρεία τον Αύγουστο του 2016, ενώ προηγουμένως ήταν στην εταιρεία κατασκευής δερμάτινων ειδών, Furla SpA.

Πιθανός λόγος για την αποχώρησή του είναι η ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της οικογένειας και του CEO με αφορμή τα πενιχρά αποτελέσματα μιας φιλόδοξης στρατηγικής, ενώ ενδέχεται να σημάνει την αλλαγή πλεύσης προς λιγότερο φιλόδοξους στόχους, αναφέρει ο Loic Morvan, αναλυτής της Bryan Garnier.

Η Ferragamo ανάθεσε σε ένα τρίο σχεδιαστών για να ανανεώσουν τη σειρά γυναικείων υποδημάτων καθώς και των γυναικείων και ανδρικών ρούχων.

Τον Οκτώβριο ανέδειξε τον σχεδιαστή υποδημάτων Paul Andrew. Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοίνωσε έσοδα κατώτερα των προβλέψεων.

Η εταιρεία, στην ανακοίνωσή της, επαίνεσε τον Poletto ότι «συνέβαλε, κατά τη διάρκεια της θητείας του, στο να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλο δυναμισμό, σημαντική ψηφιακή πρόοδο και ιδιαίτερη φροντίδα στο εμπορικό σήμα και στο προϊόν».

Η εταιρεία τελεί υπό τον έλεγχο των απογόνων του Salvatore Ferragamo, ο οποίος την ίδρυσε στη Φλωρεντία το 1928. Στην ιστορία τη μόδας έχουν μείνει τα παπούτσια που σχεδίαζε για την Όντρεϊ Χέμπορν και οι τσάντες για τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα