Αποχωρεί από το ΥΠΟΙΚ της Κύπρου ο Χάρης Γεωργιάδης

Παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του τέλος του έτους ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Μιλώντας πριν από λίγο στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αφορμή το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, ο υπουργός σημείωσε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από το υπουργείο οικονομικών ήταν προειλημμένη.

«Δεν επέσπευσα τις αποφάσεις μου σε σχέση με την αποχώρηση μου από τη θέση του ΥΠΟΙΚ. Αντίθετα, το πόρισμα για το Συνεργατισμό με ανάγκασε να παρατείνω την παραμονή μου στο υπουργείο», παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης.

Χαρακτήρισε το πόρισμα, λανθασμένο και άδικο για τον ίδιο. «Έχω συζητήσει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα συνεχίσω στο ΥΠΟΙΚ μέχρι το τέλος του έτους. Θεωρώ πως η συμπλήρωση σχεδόν 7 χρόνων στο ΥΠΟΙΚ είναι υπέρ αρκετή για κάθε άνθρωπο που ανέλαβε μια ευθύνη να βοηθήσει στα δύσκολα», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι η διαδοχή στο υπουργείο οικονομικών πρέπει να γίνει σταδιακά και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει ως μέλος της κυβέρνησης Αναστασιάδη κάτω από άλλη θέση.

«Έχω πετύχει τα πλείστα όσα είχα καθορίσει ως δικούς μου στόχους και όσα είχαν καθοριστεί ως στόχοι της κυβέρνησης. Κανένας δεν υπηρετεί από εμάς σε μόνιμη βάση. Ήδη είμαι ο μακροβιότερος ΥΠΟΙΚ στην ευρωζώνη. Στο τέλος του χρόνου ένας κύκλος θα φτάσει στο τέλος του», είπε.

ΠΗΓΗ: Stockwatch.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα