Απειλές Τραμπ για δασμούς 20% στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την ΕΕ

Μια ακόμα απειλή για δασμούς την Παρασκευή από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει στο στόχαστρο τα εισαγόμενα αυτοκίνητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με βάση του δασμούς και τα εμπόδια στο εμπόριο που είναι σε ισχύ εδώ και καιρό από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά των ΗΠΑ και των μεγάλων εταιρειών και εργαζομένων της, αν οι δασμοί και τα εμπόδια αυτά δεν καταργηθούν και δεν αποσυρθούν, θα επιβάλλουμε δασμό 20% σε όλα τους τα αυτοκίνητα που έρχονται στις

ΗΠΑ. Φτιάξτε τα εδώ!» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Based on the Tariffs and Trade Barriers long placed on the U.S. and it great companies and workers by the European Union, if these Tariffs and Barriers are not soon broken down and removed, we will be placing a 20% Tariff on all of their cars coming into the U.S. Build them here!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 22 Ιουνίου 2018

Η δήλωση έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά τη δήλωση του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ θα επεκτείνουν τους δασμούς και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Το tweet του Tραμπ είχε αντίκτυπο στις χρηματοπιστωτικές αγορές, κάνοντας τις μετοχές της BMW, της Volkswagen, της Fiat Chrysler και της Mercedes να υποχωρήσουν. Υποχώρηση και για τις μετοχές της Ford και της General Motors μετά την είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα