Ανάκαμψη για τον Dow μετά από οκτώ μέρες απωλειών


Μικτά πρόσημα την Παρασκευή στη Wall καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και της Κίνας.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,51 στις 24.857 μονάδες, ο S&P 500 +0,23% στις 2.756 μονάδες και ο Nasdaq στο -0,37% στις 7.684 μονάδες.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 125 μονάδες, με τη Chevron να έχει τις καλύτερες επιδόσεις. Ανοδικά κινείται και ο S&P 500 με «οδηγό» την ενέργεια, τα υλικά

και τη βιομηχανίες ενώ αντιθέτως ο Nasdaq υποχωρεί.

Οι αγορές σε ολόκληρο τον πλανήτη λειτούργησαν σαν roller-coaster αυτή την εβδομάδα καθώς οι εντάσεις γύρω από τις εμπορικές διαφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και της Κίνας συνεχίζουν να κλιμακώνονται.

Η General Motors, η Caterpillar και η Boeing - όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκτός των ΗΠΑ - σημειώνουν άνοδο περί του 0,7%.

Μικρή άνοδος και για τις μετοχές των τραπεζών καθώς η Fed έκρινε ότι έχουν αρκετά κεφάλαια για να επιστρέψουν στους μετόχους, ακόμη και στο δυσμενέστερο σενάριο των stress test. Οι J.P. Morgan Chase, Wells Fargo και Bank of America σημειώνουn όλες άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα