Αντιμέτωπος με το στοίχημά του για τη Βόρεια Κορέα, ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είναι έτοιμος να διαπιστώσει αν κερδίζει το στοίχημα για το αν η Βόρεια Κορέα θα συνεργαστεί: δηλαδή αν η επιθυμία του Κιμ Γιονγκ-ουν για τον τερματισμό του οικονομικού στραγγαλισμού και της εικόνας ενός παρία που έχει η χώρα του θα υπερισχύσει του φόβου του δικτάτορα να παραιτηθεί της ιδιότητας της Βόρειας Κορέας ως πυρηνική δύναμη.

Ο Τραμπ και ο Κιμ πρέπει επίσης να αποφασίσουν τι ακριβώς σημαίνει

αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, που είναι ο διακηρυγμένος σκοπός της συνάντησης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί την πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη διάλυση του προγράμματος πυρηνικών όπλων της Πιονγκιάνγκ. Η Βόρεια Κορέα επιδιώκει εγγύηση ασφάλειας - ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένης μιας ειρηνευτικής συνθήκης που τελικά θα θέσει τέλος στον κορεατικό πόλεμο - και την απομάκρυνση της ομπρέλοας- πυρηνικής προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που καλύπτει τους αμερικανικούς συμμάχους, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Ο πρόεδρος δήλωσε στις 9 Ιουνίου ότι αναμένει να γνωρίσει "μέσα στο πρώτο λεπτό" αν ο Κιμ είναι ειλικρινώς. Οι δύο ηγέτες θα ανοίξουν την ιστορική συνάντησή τους την Τρίτη στη Σιγκαπούρη με μια χειραψία και μια βόλτα που θα έχει θεατές τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Οι δύο ηγέτες θέλουν στη συνέχεια να συναντηθούν κατά μόνας, μόνο με την παρουσία των μεταφραστών.

Αργότερα, ο Trump και ο Kim θα συσκεφθούν συνοδευόμενοι από κορυφαίους συνεργάτες τους, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo και του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας John Bolton στις ΗΠΑ πλευρά.

Ο Trump έφτασε στη Σιγκαπούρη αργά την Κυριακή τοπική ώρα με τον Pompeo, τον Bolton και τον επικεφαλής του προσωπικού John Kelly.

Keywords
Τυχαία Θέματα