Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά ταμπλό, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε στάση αναμονής πριν την ομιλία Τραμπ ενώπιον του Κογκρέσου. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις δαπάνες για υποδομές στις ΗΠΑ. Παράλληλα, αναμένεται να ζητήσει επιπλέον κονδύλια 600 δισ. δολ. για τον αμερικανικό στρατό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε

νωρίτερα άνοδο 0,05% με τους περισσότερους κλάδους σε αρνητικό έδαφος. Σε άνοδο ο κλάδος κατασκευών και πρώτων υλών που ενισχύονται κατά 0,4%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE100 με άνοδο 0,04%, o DAX με πτώση 0,13%, o CAC40 με άνοδο 0,08%, o IBEX35 με άνοδο 0,83%.

Η βρετανική εταιρεία συστημάτων άμυνας και ενέργειας, Meggitt ήταν νωρίτερα στην κορυφή του ευρωπαϊκού δείκτη με άνοδο 8%, μετά την ανακοίνωση για αύξηση στα έσοδα το 2016. Η ισπανική εταιρεία Ferrovial σημείωσε επίσης άνοδο 4% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της.

Στον αντίποδα, η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών Moneysupermarket Group υποχωρούσενωρίτερα άνω του 12%, ωστόσο αργότερα «μάζεψε» απώλειες στο -5%, λόγω πτώσης των εσόδων της το 2017 σε σχέση με το 2016.

Η γαλλική Thales σημείωνε νωρίτερα μικρή άνοδο μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών.

Η βρετανική κατασκευάστρια κατοικιών, Taylor Wimpe, ανακοίνωσε άνοδο 22% στα προ φόρων κέρδη για το 2016.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στη Γαλλία σημείωσε επιβράδυνση τον Φεβρουάριο με ρυθμό 1,2%, έναντι 1μ,3% τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα