Μεικτές τάσεις στην Ασία πριν την ομιλία Τραμπ

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα, παρά τα αμερικανικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία Τραμπ στις ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή άνοσο 0,06%, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,09%.

Ορισμένες εξαγωγικές εταιρείες απώλεσαν τα πρωινά κέρδη λόγω του γεν που ενισχύθηκε στα 112,29 δολάρια.

Συγκεκριμένα πτώση

σημείωσαν τόσο οι εξαγωγές αυτοκινήτων όσο και η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία. Οι εξαγωγές αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων μειώθηκαν κατά 5,8% τον Ιανουάριο στην Ιαπωνία όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτου. Οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν σε 316.125 οχήματα τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα από τα 335.556 οχήματα πριν από ένα χρόνο.

Παράλληλα, πτώση για πρώτη φορά σε έξι μήνες κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας τον Ιανουάριο, καθώς η παραγωγή των αυτοκινήτων μειώθηκε και οι διακοπές για το νέο έτος μείωσαν τη ζήτηση από την Κίνα, βασική αγορά εξαγωγών. Η παραγωγή μειώθηκε 0,8% σε μηνιαία βάση μετά από την αύξηση 0,7% τον Δεκέμβριο. Τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις για αύξηση 0,4%.

Η μετοχή της Toyota έκλεισαν με άνοδο 0,64%, της Nissan με άνοδο 0,09%, ενώ της Honda υποχώρησαν κατά 0,26%. Η μετοχή της Sony ενισχύθηκε κατά 0,69%.

Η μετοχή της Takata υποχώρησε κατά 0,18%.

Στην υπόλοιπη Ασία, ο δείκτης Kospi με κέρδη 0,3%, στην Αυστραλία ο ASX200 με πτώση 0,21%. στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng υποχωρεί 0,63%, ενώ σε ετικό έδαφος κινείται ο κινεζικός Shanghai Composite με άνοδο 0,43%.

Keywords
Τυχαία Θέματα