Άνοδος στις ευρωαγορές παρά την πολιτική αστάθεια στη Γερμανία

Άνοδος στις ευρωαγορές τη Δευτέρα, καθώς οι ανοδικές τάσεις που επικρατούν σήμερα στη Wall και η αποδυνάμωση του ευρώ, αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για την πολιτική αστάθεια στη Γερμανία.

Άνοδος 0,68% για τον Stoxx 600 που διαμορφώθηκε στις 368,40 μονάδες.

Στους μεγαλύτερους δείκτες, ο FTSE 100 +0,12%, o DAX +0,23%, o CAC 40 +0,40% o FTSE MIB +0,44% και o IBEX 35 +0,15%.

Ο τομέας του αυτοκινήτου είχε τις καλύτερες επιδόσεις καθώς έκλεισε με 1,33% άνοδο έχοντας για «οδηγό» τη γερμανική και τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Volkswagen σημείωσε άνοδο 4,19% και η Porsche ενισχύθηκε άνω του 4%.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι μετοχές του κλάδου υγείας μετά την είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πρόκειται να πιέσει για την κατάργηση του Obamacare στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου. Παράλληλα, ο κλάδος ενισχύθηκε μετά την είδηση ότι τελείωσαν επιτυχώς δικαστικές διαμάχες της Roche σχετικά με σκεύασμα για τον καρκίνο του πνεύμονα. Η μετοχή της έκανε άλμα 5,87%.

Πιέσεις δέχθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων οι μετοχές του ασφαλιστικού και χρηματοοικονομικού κλάδου λόγω αμφιβολιών για την πρόθεση των ΗΠΑ να φέρουν αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Altice έκλεισε με άνοδο 5,20% μετά τη διάψευση ότι ετοιμάζεται να αντλήσει κεφάλαια από την πώληση μετοχών.

Το ναυάγιο στις συνομιλίες για γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό προκάλεσε την άνοδο της μετοχής του ενεργειακού κολοσσού RWE. Οι επενδυτές θεωρούν πιο απίθανο να συμμετάσχουν οι Πράσινοι στην επόμενη κυβέρνηση κι έτσι θεωρούν ότι τα σχέδια για σταδιακή κατάργηση των λιγνιτικών εργοστασίων θα καθυστερήσουν. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 2,75%.

Η τιμή του πετρελαίου δέχθηκε σοβαρές πιέσεις με το Brent να καταγράφει πτώση 1,5%, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν σε μια συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνοδος, Γερμανία,anodos, germania