Άνοδος στις ασιατικές αγορές εν αναμονή εμπορικών εξελίξεων

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές μετά από αναφορές ότι ΗΠΑ και Κίνα είναι πλέον πιο κοντά σε μια εμπορική συμφωνία.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,05% καθώς η δεικτοβαρής μετοχή της Tencent έκανε άλμα 2,4%, ενώ νωρίτερα έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Αυγούστου.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite με άνοδο 1,21%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο κοντά στο 1% με τη Fast Retailing να ενισχύεται κατά 5%. Ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε 0,52%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με άνοδο 1,20% ενισχυόμενος και από τη μετοχή της SK Hynix που κέρδισε πάνω από 2%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,68%, μετά και τα χθεσινά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που πέτυχαν υψηλό 15μήνου τον Φεβρουάριο. Το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας αυξήθηκε περισσότερο από τις εκτιμήσεις και πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί για τον συγκεκριμένο μήνα.

Ο ευρύτερος MSCI για την Ασία, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, ενισχυόταν νωρίτερα κατά σχεδόν 0,7% στις 539,56 μονάδες.

Σήμερα ξαναρχίζουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας στην Ουάσινγκτον, σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων της περασμένης εβδομάδας στο Πεκίνο.

Πριν τη νέα συνάντηση, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, ανέφερε ότι οι δύο χώρες «αναμένεται να κάνουν μεγαλύτερη πρόοδο» στις συνομιλίες αυτής της εβδομάδας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους Financial Times οι δυο πλευρές είναι πλέον πιο κοντά στο να πετύχουν συμφωνία.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Myron Brilliant, εκταλεστικό αντιπρόεδρο διεθνών υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, το 90% των όρων της συμφωνίας έχουν ολοκληρωθεί ενώ το τελικό 10% παραμένει το πιο δύσκολο κομμάτι των συνομιλιών και θα απαιτήσει συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα πάντα με τους Financial Times.

Keywords