Άνοδος στην Ευρώπη λόγω Fed - Άλμα 7% για Alstom

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για μια νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed πριν το τέλος του 2017.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημείωνε άνοδο 0,16% λίγο μετά το άνοιγμα με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος. Πριν λίγο ο δείκτης σημείωνε άνοδο 0,26%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE100 +0,37%, o DAX +0,42%, o CAC40 +0,19%, o FTSE MIB 0,50%.

Όπως ανέφερε η Τζάνετ

Γέλεν χθες κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Κλίβελαντ, δεν θα ήταν συνετό να διατηρηθεί η ίδια νομισματική πολιτική αναμένοντας τη στιγμή που ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 2% και ότι οι πολύ σταδιακές κινήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Το αμερικανικό δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων έκαναν άλμα μετά τις δηλώσεις Γέλεν.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Βορείου Κορέας, αν και αυτή η οδός, όπως είπε, δεν είναι η πρώτη επιλογή, αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα είναι καταστροφική για την Πιόνγιανγκ. Οι δηλώσεις αυτές σε συνδυασμό με την ομιλία Γέλεν έκαναν επιφυλακτικούς τους επενδυτές στην Ασία.

Πίσω στην Ευρώπη, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν παρουσίασε τις βασικές του προτάσεις για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, εμφανιζόμενος αισιόδοξος για την ΕΕ και αποκαλώντας την Ευρωζώνη «καρδιά της οικονομικής δύναμης της Ευρώπης».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε πως αναμένει ότο 130 χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις θα ζητήσουν άδεια για να λειτουργήσουν στη Βρετανία μετά το Brexit.

Τέλος, στα επιχειρηματικά νέα, Alstom και Siemens έκλεισαν το deal συγχώνευσης των σιδηροδρομικών τους δραστηριοτήτων με CEO της κοινοπραξίας τον Henri Poupart-Lafarge.
Η μετοχή της Alstom έκανε άλμα 7% μετά την είδηση. Επίσης, η φινλανδική εταιρεία ενέργειας Fortum αναμένεται να κάνει προσφορά εξαγοράς της Uniper συνολικού ύψους 8,05 δισ. ευρώ. Η μετοχή της Uniper σημείωσε άνοδο 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα