Άνοδος στην Ευρώπη - Κέρδη 2,5% για ΒΡ, 6% για Rolls Royce

Άνοδο σημειώνουν σήμερα από το άνοιγμα των συναλλαγών οι ευρωπαϊκές μετοχές, προσπαθώντας να ανακάμψουν ύστερα από δύο συνεχείς μήνες απωλειών. Το επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν σήμερα οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,12% με τους σημαντικότερους δείκτες και τους περισσότερους κάδους σε μεικτά πρόσημα.

Σημειώνεται ότι οι χρηματαγορές της Ελβετίας είναι σήμερα κλειστές λόγω εθνικής γιορτής.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 λίγο νωρίτερα σημείωνε άνοδο 0,75%, κυρίως χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου,

ενώ ο γερμανικός DAX σημείωνε οριακή πτώση 0,01%.

Ο γαλλικός CAC40 με άνοδο 0,15% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 με άνοδο 0,35%.

Η πετρελαϊκή εταιρία BP ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 2,5%, προσφέροντας στήριξη στον κλάδο των μετοχών πετρελαίου και αερίου μετά την ανακοίνωση των κερδών του δεύτερου τριμήνου, τα οποία, αν και μειωμένα, ήταν ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Η βρετανική ασφαλιστική Direct Line σημείωσε άλμα 6,4% σε ιστορικό υψηλό μετά την ανακοίνωση των κερδών πρώτου εξαμήνου.

Η επισης βρετανική κατασκευάστρια κινητήρων αεροσκαφών Rolls-Royce Holdings ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το α' εξάμηνο, χάρη στηνν άνοδο των επιδόσεών της στον τομέα πολιτικής αεροπορίας. Η μετοχή της σημείωσε άλμα πάνω από 6% και βρέθηκε στην κορυφή του Stoxx 600.

Πτώση 0,5% κατέγραψαν νωρίτερα οι μεταλλευτικές μετοχές καθώς μειώθηκε η τιμή του χαλκού.

Keywords
Τυχαία Θέματα