Honda: Αναβαθμίζει την ετήσια πρόβλεψη κερδών μετά το ισχυρό α' τρίμηνο

Καλύτερα των προβλέψεων κέρδη εμφάνισε στο α' τρίμηνο η Honda Motor, λόγω των ισχυρών πωλήσεων στην Ασία που αντιστάθμισαν την πτώση της ζήτησης στη Βόρεια Αμερική. Αυτό είχε ως συνέπεια, η ιαπωνική εταιρεία να αναβαθμίσει τις ετήσιες προβλέψεις της για τα κέρδη, λόγω και των πιο ευνοϊκών συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Τα λειτουργικά κέρδη στην τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας

ανήλθαν σε 269,2 δισ. γεν ή 2,44 δισ. δολ. το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, έναντι πρόεβλεψης για 266,84 δισ. γεν από επτά αναλυτές του Reuters.

Για το έτος έως και τον Μάρτιο, η Honda αναμένει λειτουργικά κέρδη 725 δισ. γεν έναντι 705 δισ. προηγούμενης πρόβλεψης.

Οι πωλήσεις στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας έκαναν άλμα 10,8% στα 530.000 οχήματα, έναντι πτώσης κατά 7,6% στη Β. Αμερική με πωλήσεις 480.000 οχημάτων.

Η επιβράδυνση της ζήτησης στη Βόρεια Αμερική που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως μετά την Κίνα, έχει επιφέρει πλήγμα σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η Honda αναμένει η πτώση των πωλήσεων στη Β. Αμερική να φτάσει το 2,5% στο έτος μέχρι τον Μάρτιο, κυρίως για μοντέλα όπως το Civic και το Accord, ή και μικρότερα όπως το Fit, καθώς οι αγοραστές στρέφονται σε μεγαλύτερα μοντέλα. Εξ ου και η στροφή της εταιρείας στην παραγωγή περισσότερων SUV.

Συνολικά, η Honda πούλησε γύρω στα 792.000 οχήματα την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου, πτώση 0,1% από έναν χρόνο πριν.

Την περασμένη εβδομάδα η Nissan είχε ανακοινώσει πτώση 13% στα λειτουργικά κέρδη λόγω αδυναμίας να πουλήσει τα μοντέλα της στην αμερικανική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα