Άνοδος στην Αθήνα με λελογισμένα κέρδη στις τράπεζες

του Δημήτρη Παφίλα

Ανοδικά και με λελογισμένα κέρδη στις τράπεζες ξεκίνησε η Αθήνα, ύστερα από τις χθεσινές ρευστοποιήσεις.

Η αγορά υπολογίζει πλέον και το σχέδιο της ΤτΕ για τις τράπεζες με τον αναβαλλόμενο φόρο. Για το σχέδιο υπάρχουν κάποιες ενστάσεις, κυρίως, ως προς το αν θεωρηθεί

κρατική βοήθεια η χρησιμοποίηση του αναβαλλόμενου φόρου.

Η έγκριση από τον SSM, αλλά και τα κίνητρα των ιδιωτών που θα αγοράσουν τα ομόλογα μένουν να διευκρινιστούν. Το κύριο θέμα είναι ότι, η αγορά κινείται προς μια λύση η οποία θα απαλλάξει τις τράπεζες από ένα μεγάλο βάρος από τους ισολογισμούς. Όσο αυτό γίνεται πιο ξεκάθαρο τόσο θα αυξάνει η εμπιστοσύνη προς τις τράπεζες. Την ίδια ώρα η απόφαση του Eurogroup για την μη περικοπή των συντάξεων βγάζει ένα βάρος από την οικονομία, ωστόσο η παροχολογία είναι παρούσα και προέρχεται από τη βαριά φορολογία.

Πριν από λίγο, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 636,33 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,93%.

Με άνοδο 1,96% η μετοχή της Πειραιώς στα 1,04 ευρώ. Κέρδη 1,08% για την Eurobank στα 0,5135 ευρώ. Άνοδος 1,49% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,156 ευρώ. Με άνοδο 1,01% η μετοχή της Alpha bank.

Για δεύτερη ημέρα οι μετοχές της Motor oil και της Μπέλα σημειώνουν κέρδη άνω του 1% στα 19,68 ευρώ και 13,14 ευρώ αντίστοιχα. Με οριακά κέρδη οι τίτλοι του ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Με άνοδο 2,71% η μετοχή της Coca-cola στα 27,67 ευρώ. Με οριακή πτώση η μετοχή της Μυτιληναίος στα 8,18 ευρώ. Kέρδη 3,87% για την Φουρλής στα 5,10 ευρώ. Oι συναλλαγές ανήλθαν στα 2,8 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα