Σημαντικό βήμα για τα ναυπηγεία Σύρου. Εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της Onex

Σημαντικό βήμα για τα ναυπηγεία Σύρου, καθώς εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της Onex από το Πρωτοδικείο Σύρου.

Το επενδυτικό σχέδιο που εγκρίθηκε προβλέπει την καταβολή 14,3 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στη νέα εταιρεία που θα ονομάζεται «Onex Ναυπηγεία Σύρου», καθώς και επενδύσεις ύψους 29,8 εκατ. ευρώ σε βάθος 25ετίας.

Το σχέδιο προβλέπει,

επίσης, τη διαγραφή 100% των τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς τον ΕΦΚΑ και το ελληνικό δημόσιο και την αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 280 δόσεις.

Προβλέπει, ακόμη, διαγραφή μέρους των οφειλών προς τις τράπεζες και εξόφληση του κεφαλαίου σε 30 εξαμηνιαίες δόσεις.

Η νέα εταιρεία θα αναλάβει να καταβάλει στους πρώην εργαζόμενους εφάπαξ, εντός 60 εργάσιμων ημερών, τα οφειλόμενα ποσά που αναλογούν σε κάθε εργαζόμενο.

Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, το σύνολο των υποχρεώσεών της προς ουσιώδεις προμηθευτές θα μεταβιβαστούν στη νέα εταιρεία και θα εξοφληθούν ολοσχερώς και χωρίς απομειώσεις εντός 60 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ενώ οι υποχρεώσεις προς τους μη ουσιώδεις προμηθευτές διαγράφονται σε ποσοστό 85,67% επί του συνόλου των απαιτήσεων των ανέγγυων προμηθευτών και εξοφλούνται κατά το εναπομένον υπόλοιπό τους από αυτήν σε 24 μηνιαίες δόσεις.

The post Σημαντικό βήμα για τα ναυπηγεία Σύρου. Εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της Onex appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα