Ανάπτυξη και στήριξη των αδυνάμων στη «φαρέτρα» Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ

«Καμία κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν προστατεύει πρώτα - πρώτα τους πιο αδύναμους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνάντηση που είχε με τα μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (Ο.Κ.Ε.).

του Γρηγόρη Τζιοβάρα

«Βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω», υπόσχεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα

εμπλουτίζει τη ρητορική του με ασυνήθιστες αναφορές υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

«Καμία κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν προστατεύει πρώτα - πρώτα τους πιο αδύναμους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στα μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (Ο.Κ.Ε.) τα οποία συνάντησε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο του διευρυμένου διαλόγου με κοινωνικούς φορείς που είχε τις τελευταίες μέρες ενόψει της παρουσίας του το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Τίποτα στη Δημοκρατία δεν είναι δεδομένο», τόνισε στην ίδια συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε ότι «οι θεσμοί της Δημοκρατίας πρέπει να υποστηρίζονται και να ενισχύονται» καθώς και ότι «το δέντρο της Δημοκρατίας θέλει διαρκές πότισμα».

Εκθειάζοντας τον ρόλο της ΟΚΕ, η οποία, όπως είπε, «είναι ένα θεσμοθετημένο βήμα διαλόγου και σύνθεσης που απαιτούν καλή διάθεση, αμοιβαίο σεβασμό στις απόψεις των διαφορετικών μελών και εστίαση στο μέλλον και όχι στο παρελθόν», ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε: «Η δική μας πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι να προτείνουμε ένα νέο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, το οποίο θα αντιμετωπίζει και τις τρεις πτυχές του διαλόγου που και εσείς πάντα τονίζετε στα δικά σας έντυπα: την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τα βασικά ζητήματα τα οποία έθεσαν στην ατζέντα της συζήτησης τα μέλη της ΟΚΕ «είναι πολύ κοντά και στον δικό μας το βηματισμό», αλλά σημείωσε ότι «στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο να είναι κανείς αρεστός σε όλους. Και αν είναι αρεστός σε όλους, μάλλον θα σταματήσει να είναι χρήσιμος». Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι ο ίδιος ενόψει της Δ.Ε.Θ. δεν προτίθεται να επαναλάβει τα σφάλματα του παρελθόντος, «να προδικάσω, δηλαδή, ένα πλέγμα ακοστολόγητων και μαξιμαλιστικών προτάσεων μόνο και μόνο για να είμαι αρεστός και ευχάριστος στο εθνικό ακροατήριο».

«Δεν ζητούν οι Έλληνες σήμερα αυτό από την ηγεσία τους», κατέληξε. «Αυτό το οποίο ζητούν είναι τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μπορεί ναι μερικές φορές να συνεπάγονται και ορισμένες δύσκολες επιλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα