Άνοδος στη Wall μετά τα αποτελέσματα Twitter και Ford

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall Street καθώς τα πιο πρόσφατα εταιρικά αποτελέσματα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές.

Αναλυτικά, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,47% στις 23.439 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά 0,26% στις 2.563 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0, 14% στις 6.573 μονάδες.

Η μετοχή της Twitter σημείωσε αύξηση 13,2% στην αρχή της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση κερδών ανά μετοχή και έσοδα που

ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall. Επίσης, η Ford ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου, με αποτέλεσμα η μετοχή της να αυξηθεί σχεδόν 1%. Η εταιρεία επίσης αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της.

Η μετοχή της Time Warner σημείωσε άνοδο κατά 0,4% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Ο κύριος μοχλός για τη χρηματιστηριακή αγορά αυτή τη στιγμή είναι τα κέρδη», δήλωσε ο Ernie Cecilia, CIO στη Bryn Mawr Trust. «Όσον αφορά τα κέρδη, οι αριθμοί ήταν αρκετά καλοί» πρόσθεσε.

Τα νέα που σχετίζονται με την ΕΚΤ και τη Fed κυριάρχησαν σήμερα τη Wall Street.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων -τουλάχιστον- μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018 αλλά περιορίζει τις αγορές στα 30 δισ. ευρώ από 1ης Ιανουαρίου. Επίσης, εκτός κούρσας για την προεδρία της Fed φαίνεται να είναι η νυν πρόεδρος, Τζάνετ Γέλεν καθώς σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Politico, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην ανανεώσει τη θητεία της.

Η είδηση είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των futures, ωστόσο αυτά κατάφεραν να ανακάμψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα