Άνοδος στη Wall - Αισιοδοξία για την ψήφιση του φορονομοσχεδίου

Άνοδος τη Δευτέρα στη Wall, καθώς οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου που θα μειώσει τους εταιρικούς φόρους. Επίσης, μια σειρά εταιρικών συμφωνιών βοηθούν στην άνοδο του επενδυτικού συναισθήματος.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,70%, ο S&P 500 +0,60% και ο Nasdaq +0,78%.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο περί των 200 μονάδων. Ενίσχυση και για τον S&P 500 με τα χρηματοοικονομικά και την τεχνολογία να έχουν τις καλύτερες

επιδόσεις.

«Η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πεποίθηση ότι το φορολογικό νομοσχέδιο πρόκειται να περάσει αύριο» δήλωσε ο Robert Pavlik, υψηλόβαθμο στέλεχος της SlateStone Wealth. «Με την πεποίθηση ότι οι εταιρικοί φόροι θα μειωθούν, οι επενδυτές πιστεύουν ότι η αγορά δεν είναι πολύ ακριβή» πρόσθεσε.

Το Κογκρέσο αναμένεται να ψηφίσει τo συντομότερο έως την Τρίτη το νομοσχέδιο που θα μειώσει τον συντελεστή φορολογίας των εταιρειών σε 21% από 35%.

Σε ό,τι αφορά εταιρικά νέα η Campbell Soup ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τη Snyder's-Lance για περίπου 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Το CNBC ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Campbell βρισκόταν σε προχωρημένες συνομιλίες για να αποκτήσει την κατασκευάστρια σνακ.

Η κατασκευάστρια σοκολάτας Hershey ανακοίνωσε συμφωνία για την αγορά της Amplify Snack Brands, για 12 δολάρια ανά μετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα