Άνοδος με... τραπεζικά καύσιμα στις ευρωαγορές

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές κατά τις πρωινές συναλλαγές, εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων στην αγορά ενέργειας ενόψει της συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, όπου ενδέχεται να αποφασιστεί αύξηση της παραγωγής αργού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 λίγο νωρίτερα σημείωνε άνοδο 0,32% στις 382,08 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 ενισχύεται 0,33, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,28%, στο Παρίσι

ο CAC40 με άνοδο 0,42%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB στο +0,68%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 με άνοδο 0,57%.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης οδηγεί σήμερα την άνοδο των αγορών, ενισχυμένος κατά 0,6% λόγων ανόδου των ιταλικών τραπεζών.

Σήμερα Παρασκευή, κορυφαίο στέλεχος της ακροδεξιάς Λέγκας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιδιώξει την έξοδό της από την ευρωζώνη. Αυτή η δήλωση στάθηκε αποφασιστικής σημασίας για την άνοδο των BPER Banca, UBI Banca και Banco BPM άνω του 2% αμέσως μετά το άνοιγμα των ευρωαγορών.

Αντιθέτως, τις χειρότερες επιδόσεις έχουν οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου λόγω της διεθνούς έντασης στο εμπόριο.

Η γερμανική Daimler ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι πωλήσεις των SUV της Mercedes-Benz θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο από τους επιπλέον δασμούς στα εξαγόμενα αυτοκίνητα από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα. BMW και Daimler σημείωναν νωρίτερα πτώση 0,5%.
Σε μεμονωμένες μετοχές, η Airbus παρά την έκδοση σοβαρής προειδοποίησης για την επίπτωση που θα έχει το Brexit στην παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν υποχώρησε. Αντιθέτως σημείωσε άνοδο σχεδόν 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα