Άνοδος 0,63% στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Ώθηση από τράπεζες

του Δημήτρη Παφίλα

Άγγιξε τις 750 μονάδες η αγορά πριν από λίγο και δεν είναι τυχαίο που η ημέρα της εκταμίευσης της δόσης συμπίπτει με το σκαρφάλωμα του χρηματιστηρίου στις 750 μονάδες.

Ύστερα από τον νέο νόμο για τα κόκκινα δάνεια που θα έχει θετικές επιδράσεις στους ισολογισμούς των τραπεζών, το χρηματιστήριο κινήθηκε ανοδικά καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν τις θετικές εξελίξεις.

Πέραν, όμως, των θετικών επιδράσεων από τον νέο νόμο, οι ξένοι επενδυτές εδώ και δυο μήνες προεξόφλησαν τις θετικές

εξελίξεις, ύστερα από την απόφαση του επόπτη SSM, να κρίνει ο ίδιος με ποια σχέδια θα πραγματοποιηθεί η μείωση των δανείων.

Επιπλέον, οι αγορές των δυο πρώτων μηνών σχετίζονται, κυρίως, με αμερικανικά κεφάλαια τα οποία προσβλέπουν στις εκλογές στην Ελλάδα, αλλά και σε αλλαγή πολιτικής σε ότι αφορά τα ακίνητα.

Κι όπως δείχνουν τα στοιχεία του χρηματιστηρίου, οι αμερικανικοί κωδικοί ήταν πιο ενεργοί τους δυο πρώτους μήνες ενώ τον Μάρτιο ήταν πιο περιορισμένες οι αγορές.

Άλλωστε στις αγορές προηγούνται πάντοτε οι Αμερικανοί και έπονται οι Άγγλοι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.
Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 749,43 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,59%.

Κέρδη 2,83% για την Alpha bank στα 1,344 ευρώ. Άνοδος 1,48% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,857 ευρώ. Κέρδη 0,55% για την Eurobank στα 0,73 ευρώ. Κέρδη 3,93% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,505 ευρώ. Άνοδος 0,92% για τον Μυτιληναίο στα 9,355 ευρώ. Κέρδη 2,22% για την ΔΕΗ στα 1,656 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 7,4 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα