Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά τις κινεζικές αναταράξεις εν αναμονή της Fed

Σε θετικό πρόσημο κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες που πυροδότησε ο φόβος χρεοκοπίας της κινεζικής εταιρείας ακινήτων Evergrande. Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής Fed, προκειμένου να διαπιστώσουν αν θα δοθούν ενδείξεις για μείωση ου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,74%  στις 457,49 μονάδες. Ολοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος εκτός από τον τομέα υγείας.

Ο βρετανικός FTSE 100

με άνοδο 0,84%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,92%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 1,13%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,80% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,86%.

Η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μετοχών έρχεται μετά τις απώλειες στην έναρξη της εβδομάδας, εν μέσω των ανησυχιών των επενδυτών για κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης της Evergrande στην ευρύτερη κινεζική αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Νωρίτερα στις ασιατικές αγορές ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έχασε 4%. Η μετοχή της China Evergrande Group έκανε βουτιά 10,24% κατά διάρκεια των ασιατικών συναλλαγών ενώ νωρίτερα έχανε 17%.

Οι αγορές σε ηπειρωτική Κίνα και Νότια Κορέα παρέμειναν και σήμερα κλειστές.

Μεγάλες απώλειες σημείωσε και η Wall Street χθες, εξαιτίας ανησυχιών για Κίνα, Fed και κορωνοϊό, καθώς η πανδημία έχει προκαλέσει τα περισσότερα θύματα στη νεότερη αμερικανική ιστορία. Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Fed, ο πρόεδρος της Τζερόμ Πάουελ, έχει δηλώσει ότι το περίφημο tapering μπορεί να γίνει από φέτος, ωστόσο οι επενδυτές περιμένουν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις, κυρίως μετά τα μεικτά οικονομικά στοιχεία πυ προέκυψαν μετά τα σχόλιά του.

Διαβάστε ακόμη:

Το μεγάλο δίλημμα: Χρεοκοπία ή διάσωση του κολοσσού Evergrande – Πώς επηρεάζονται τα assets παγκοσμίως

Ολυμπιακή Αεροπορία: Ξανά «στο σφυρί» ακίνητα και γραφεία του Αλέξανδρου Ωνάση

Στουρνάρας στο Politico: Η ισχυρή ανάκαμψη της χώρας ανοίγει τον δρόμο για να συνεχιστεί η στήριξη της ΕΚΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα