Το Fortune δωρίζει τα κέρδη από την πώληση NFT σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς

10:49 21/9/2021 - Πηγή: Fortune

του Alan Murray

Η επιτυχημένη πρώτη είσοδος του Fortune στην αγορά NFT, πουλώντας ψηφιακές παραλλαγές του πρόσφατου εξωφύλλου «Crypto vs. Wall Street» του περιοδικού, μάς επιτρέπει να παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη σε δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο.

Εμείς και η ψηφιακή καλλιτέχνης pplpleasr δωρίζουμε μέρος από το νέο κρυπτονόμισμα που μαζέψαμε – 209 ether, για την ακρίβεια – σε τέσσερις άξιους οργανισμούς που υποστηρίζουν την ελευθερία του τύπου και τη δημοσιογραφία που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον: Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, TheGroundTruth Project,

The Institute for Nonprofit News και The Committee to Protect Journalists.

Με τις τρέχουσες τιμές του ether, οι δωρεές θα ανέλθουν σε περίπου 165.000 δολάρια ανά οργανισμό.

Όλο αυτό υπήρξε μια πρακτική εκπαίδευση στο κρυπτονόμισμα και την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση για εμάς στο Fortune. Συνεργαστήκαμε με την pplpleasr για τη δημιουργία και την πώληση των NFTs τον περασμένο μήνα, δεχόμενοι μόνο ether ως πληρωμή.

Μαζί, δημιουργήσαμε επίσης το FORTUNE Journalism Pleasr Fund, που λειτουργεί εξ ολοκλήρου στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum, μέσω της Endaoment, η οποία είναι η πρώτη μη κερδοσκοπική οργάνωση που είναι πλήρως «on chain».

Δεν είναι μυστικό ότι το σύστημα οικονομικής στήριξης της σπουδαίας δημοσιογραφίας έχει συναντήσει δυσκολίες τις τελευταίες δύο δεκαετίες και ότι οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο δέχονται όλο και περισσότερες επιθέσεις από καταπιεστικά και αυταρχικά καθεστώτα. Το Fortune και η pplpleasr είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε το χρέος μας για να βοηθήσουμε.

Καλούμε και άλλους που επιθυμούν να υποστηρίξουν την καλή δημοσιογραφία υπέρ του δημοσίου συμφέροντος να κάνουν τις δικές τους δωρεές, σε κρυπτονόμισμα ή μέσω PayPal, στη σελίδα δωρεών εδώ.

Πηγή: fortune.com

To άρθρο Το Fortune δωρίζει τα κέρδη από την πώληση NFT σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα