Ανοδικά οι ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση εταιρικών κερδών

Ανακάμπτουν μετά τις χθεσινές απώλειες οι ευρωαγορές και στο επίκεντρο βρίσκεται η ανακοίνωση νέων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,38% στις 386,35 μονάδες με σχεδόν όλους τους κλάδους σε θετικό πρόσημο. Οι κλάδοι αυτοκινήτου και πρώτων υλών κατέγραφαν νωρίς το πρωί τις καλύτερες επιδόσεις με άνοδο σχεδόν 2%, καθώς οι επενδυτές αποτινάζουν τις εμπορικές ανησυχίες.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,19%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,53%, στο Παρίσι ο CAC40 +0,50%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB +0,89%,

στη Μαδρίτη ο IBEX35 με άνοδο 0,40%

Στο μικροσκόπιο των αγορών είναι σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα που καθοδηγούν τις κινήσεις των μετοχών.

Η PSA Peugeot σημείωσε υψηλό δεκαετίες μετά την ανακοίνωση των τελευταίων αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τα οποία, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στα κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της UBS σημείωσε άνοδο 3,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης των καθαρών κερδών β' τριμήνου κατά 9% σε ετήσια βάση, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 1,28 δισ. ελβετικά φράγκα.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η Julius Baer υποχώρησε κατά 3% μετά την υποβάθμιση της τιμής στόχου καθώς η ιδιωτική τράπεζα ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα.

Και η Βritvic υποχώρησε κατά 1,8% μετά την ανακοίνωση των τελευταίων αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, το έλλειμμα διοξειδίου του άνθρακα δεν της επέτρεψε να πουλήσει περισσότερα ανθρακούχα ποτά κατά τη διάρκεια του κύματος καύσωνα. Ωστόσο δηλώνει βέβαιη ότι θα καταφέρει να πετύχει τις προσδοκίες της αγοράς για το σύνολο του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα