Ανοδικά οι ευρωαγορές με ώθηση από τις τράπεζες

Στο «πράσινο» ξεκινούν τη νέα εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή της ιστορικής συνάντησης της Τρίτης μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,48% στις 386,98 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Στα ταμπλό, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB που ενισχύεται κατά 2,22% αυτή την ώρα, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τις ιταλικές τράπεζες.

Άνοδο 4% σημειώνουν οι Unicredit και Banco Bpm.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 με άνοδο 0,45%, ο γερμανικός DAX στο +0,54%, στο Παρίσι ο CAC40 ενισχλυεται 0,19%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 με άνοδο 1%.

Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι τράπεζες καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω νομισματική σύσφιξη από τις κεντρικές τράπεζες εντός της εβδομάδας.
Η αμερικανική Fed αναμένεται να ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για την αύξηση των επιτοκίων την Τετάρτη ενώ η ΕΚΤ αναμένεται ότι θα ανακοινώσει την εκκίνηση του σταδιακού τερματισμού του προγράμματος αγοράς ομολόγων στη συνεδρίασή της την Πέμπτη..

Ο τομέα τροφίμων και ποτών επίσης σημειώνει καλές επιδόσεις σήμερα χάρη σε σειρά αναβαθμίσεων σε εταιρείες του εν λόγω τομέα.

Κοιτάζοντας σε άλλες μετοχές, η Inmarsat έκανε άλμα 9% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι απέρριψε προκαταρκτική προσφορά από την Echostar.

Στο μεταξύ, όλα τα βλέμματα στρέφονται στη συνάντηση κορυφής στη Σιγκαπούρη όπου βρίσκονται ήδη από χθες Τραμπ και Κιμ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του και μια κάποια ανυπομονησία σήμερα για την αυριανή σύνοδο στη Σιγκαπούρη.
«Χαρούμενος που είμαι στη Σιγκαπούρη, ανυπομονησία στην ατμόσφαιρα!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος μετά το φιάσκο της συνόδου της G7 στον Καναδά.
"Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά", πρόσθεσε λίγο αργότερα αναφερόμενος στο γεύμα εργασίας που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ.

Κεντρικό πρόσωπο των διαπραγματεύσεων, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος έχει συναντηθεί δύο φορές με τον Κιμ στην Πιονγκγιάνγκ, έκανε λόγο από την πλευρά του για "ουσιαστικές και λεπτομερείς" συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Πίσω στην Ευρώπη η Ελβετία το Σαββατοκύριακο ψήφισε κατά μιας ριζοσπαστικής αλλαγής στο τραπεζικό της σύστημα. Πάνω από τα 3/4 του πληθυσμού απέρριψε σε δημοψήφισμα σχέδιο που θα απαγόρευε στις εμπορικές τράπεζες να κερδίζουν χρήματα όταν χορηγούν δάνεια, δίνοντας το μονοπώλιο στην κυκλοφορία του χρήματος στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα