Προς υψηλό τεσσάρων εβδομάδων η Ευρώπη εν αναμονή Fed, ΕΚΤ

Με άνοδο άνοιξαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στις συνεδριάσεις της Fed και της ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 με άνοδο λίγο μετά το άνοιγμα κατά 0,15% και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Άνοδο 0,45% σημείωνε νωρίτερα ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης, καθώς οι τράπεζες σημειώνουν κέρδη, με τα μεγαλύτερα να καταγράφονται μέχρι στιγμής σε HSBC

και Commerzbank. Η άνοδος οφείλεται στις προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 +0,59%, o DAX +0,15%, o CAC40 +0,14%, o FTSE MIB -0,02%, o IBEX35 +0,07%

Αύριο Τρίτη η Fed αναμένεται να ξεκινήσει διήμερη συνεδρίαση, ενώ την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΚΤ. Οι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια άλλη μια τελευταία φορά φέτος. Η ΕΚΤ, αν και φαίνεται απίθανο να αλλάξει την πολιτική της, θα ανακοινώσει νέες οικονομικές προβλέψεις για την περιοχή.

Άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές του τομέα καταναλωτικών αγαθών, με οδηγό τη μετοχή της εταιρείας λιανικης πώλησης επίπλων Steinhoff που έκανε άλμα 14%, μετά από τρεις συνεδριάσεις στο κόκκινο, λόγω ενός λογιστικού σκανδάλου.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Uber αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο προκειμένου να υπεραμυνθεί του δικαιώματός της να λειτουργεί στο Λονδίνο, μετά την άρνηση της υπηρεσίες Μεταφορών του Λονδίνου να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημείωσε σήμερα πτώση λόγω της αύξησης παραγωγής στις ΗΠΑ. Το μπρεντ σημείωνε λίγο νωρίτερα πτώση 0,22% στα 63,27 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε 0,3% στα 57,29 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα