Οι Κινέζοι περιμένουν γρήγορα κέρδη από το drone που θα μεταφέρει ανθρώπους

Η κινεζική Ehang πέρυσι είχε καταπλήξει όλο τον κόσμο όταν, κατά τη διάρκεια ενός σόου στο Λας Βέγκας, παρουσίασε ένα drone που θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες σε μικρές και μεσαίες αποστάσεις.

Τώρα υποστηρίζει ότι το πολλά υποσχόμενο project θα αποφέρει κέρδη μέσα στην επόμενη διετία.

Το drone EHang 184 που κινείται με ηλεκτρισμό, μπορεί να μεταφέρει έως και 100 κιλά για 25 λεπτά. Αναπτύσσει μέση ταχύτητα 37 μιλίων την ώρα (60χλμ) και μπορεί να πετά έως και 500

μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το όχημα αυτό προορίζεται ως το μελλοντικό μέσο μεταφοράς για μέρη όπως το Ντουμπάι.

«Το EHang 184 είναι τόσο μοναδικό που θα πρέπει να επενδύσουμε πολλά χρήματα σε αυτό, καθώς και πολλούς μηχανικούς», αναφέρει ο CEO και συνιδρυτής της Ehang στο CNBC.

«Ακόμα δεν βγάζουμε κέρδη από αυτό, αλλά όλα τα άλλα προϊόντα μας αποφέρουν ήδη κέρδη». Εκτίμησε δε ότι ο στόχος της εταιρείας για κέρδη εντός διετίας είναι σίγουρα εφικτός.

Τα drones ή αλλιώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη ξεκίνησαν ως φθηνότερες, ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις για τα επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη. Αλλά η χρήση τους έχει διευρυνθεί. Μικρά drones που είναι εξοπλισμένα με κάμερες έχουν γίνει πολύ δημοφιλή για τη λήψη αεροφωτογραφιών.

Η αγορά τους αναμένεται να αποφέρει έσοδα άνω των 11,2 δισ. δολ. μέχρι το 2020, σύμφωνα με πρόβλεψη της εταιρείας ερευνών Gartner.

Keywords
Τυχαία Θέματα