Κομισιόν: Η επίσκεψη Μοσκοβισί δεν συνδέεται με την επιστροφή των θεσμών

του Ιωάννη Αντύπα

Δεν είναι συνδεδεμένη η «πολιτική επίσκεψη» του Επίτροπου Μοσκοβισί στην Αθήνα με την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα οικονομίας Άννικα Μπράιτχαρτ.

Ερωτηθείς στις Βρυξέλλες σχετικά με το σκοπό και το πρόγραμμα της επίσκεψης του Επίτροπου Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, η εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε αρχικά πως το πρόγραμμα του περιλαμβάνει

συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επίσης την βράβευση του από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη συνέχεια, αναφορικά με την δεύτερη αξιολόγηση η Άννικα Μπράιντχαρτ δήλωσε πως δεν υπάρχει διασύνδεση της «πολιτικής επίσκεψης» Μοσκοβισί με την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, συμπληρώνοντας πως η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται για μια γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σύντομα, έτσι ώστε να επιστρέψουν ανάπτυξη και επενδύσεις.

Θέλοντας να υπογραμμίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης η εκπρόσωπος Τύπου συμπλήρωσε πως υπάρχουν δύο επιλογές, «να οικοδομήσουμε πάνω στη πρόοδο ή να την υπονομεύσουμε» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως η εργασία με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζεται και δεν υπάρχει ημερομηνία επιστροφής των θεσμών ακόμα.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως οι προσπάθειες συνεχίζονται μέχρι και το «παρά ένα» πριν το Eurogroup, με τον Πρόεδρο Ντάισελμπλουμ να βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους έτσι ώστε να βρεθεί κάποια μέση λύση που να ικανοποιεί πολιτικά όλες τις πλευρές.

Εξετάζονται διαφορετικά σενάρια τη περίοδο αυτή, όπως το 1% μέτρα επί του ΑΕΠ τώρα και 1% μετά το 2019, όμως τίποτα δεν είναι τελικό και οι διεργασίες συνεχίζονται.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 08.45 με τον επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων κ. Πιερ Μοσκοβισί στο υπουργείο Οικονομικών.
Μετά τη συνάντηση δεν θα γίνουν δηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα