Audi: «Βουτιά» στην Κίνα λόγω διαμάχης με τους εμπόρους

Οι χαμηλές επιδόσεις για την Audi τον Ιανουάριο στην κινεζική αγορά, έρχονται να προστεθούν στις πιέσεις που αντιμετωπίζει η μητρική της Volkswagen μετά το σκάνδαλο με τους κινητήρες ντίζελ.

Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, τόσο για την Audi, όσο και για τη Volkswagen. Οι πωλήσεις

μειώθηκαν κατά 35% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και διαμορφώθηκαν στα 35.181 αυτοκίνητα. Οι παγκόσμιες πωλήσεις υποχώρησαν κατά 14% στα 124.000 οχήματα, ενώ τα κέρδη σε Ευρώπη και Αμερική δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τη συρρίκνωση στην Κίνα.

Η πτώση των πωλήσεων αποδίδεται εν μέρει στον ανταγωνισμό από BMW και Mercedes και εν μέρει η διαμάχη της εταιρείας με τους Κινέζους εμπόρους αυτοκινήτων, οι οποίοι προσπαθούν να εμποδίσουν τα σχέδια της Audi να συνεταιριστεί με τη SAIC Motor κι έχουν απειλήσει ακόμα και με αναστολή των πωλήσεων.

Η Audi θέλει να επεκτείνει τη συνεργασία της με τη SAIC και στο κομμάτι των πωλήσεων και της παραγωγής, ώστε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Κίνα και να μειώσει την εξάρτησή της από τον αρχικό της εταίρο, τη FAW Group.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάνδαλο με τους ρύπους που συντάραξε τη Volkswagen, καθώς ενεπλάκησαν περί τα 11 εκατ. οχήματα, δεν επηρέασε στο ελάχιστο τη ζήτηση στην Κίνα, γιατί τα πετρελαιοκίνητα αποτελούν ένα απειροελάχιστο μέρος της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα