Ανάμειξη των ΗΠΑ στη συμφωνία των Πρεσπών καταγγέλλει η Μόσχα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται στις εγχώριες υποθέσεις της πΓΔΜ, πιέζοντας για τη συμφωνία του ονόματος με την Ελλάδα, για να ενισχύσουν την προσπάθεια της Βαλκανικής Πολιτείας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η Αθήνα και τα Σκόπια

συμφώνησαν ότι η πΓΔΜ θα αλλάξει το όνομά της σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», για να τερματιστεί μια δεκαετή διαμάχη και ενδεχομένως να της επιτρέψει να ενταχθεί στη διατλαντική στρατιωτική συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία αντιτίθεται η Ρωσία.

"Είναι προφανές ότι υπάρχει μια ανεξέλεγκτη και συνεχής παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ στις εγχώριες υποθέσεις της πΓΔΜ", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει ήδη την ανησυχία της για τη «κακοήθη επιρροή» της Ρωσίας στη, πΓΔΜ και αλλού στα Δυτικά Βαλκάνια, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τις κυβερνήσεις και να εμποδίσει την πρόοδό τους προς τη διεθνή ολοκλήρωση.

Η Μόσχα αρνείται τους ισχυρισμούς, κατηγορώντας τη Δύση με τη σειρά της για τη μεγάλη της ανάμειξη στην περιοχή και για την πίεση της να σπεύσει την συμφωνία της πΓΔΜ μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

"Είναι αξιοσημείωτο ότι μια τέτοια βιασύνη εξυπηρετεί τον μοναδικό στόχο της Ουάσινγκτον για την αναγκαστική ενσωμάτωση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ", πρόσθεσε ο κ. Λαβρόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα