Ο ΟΠΕΚ συμφωνεί για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου μετά από συμβιβασμό με το Ιράν

Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου, επιτυγχάνοντας έναν συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής που ξεπέρασε τις απειλές του Ιράν για να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε αύξηση της προσφοράς.

«Έχουμε μια συμφωνία» για να γίνει προσαρμογή 1 εκατομμυρίου βαρελιών σε σχέση με τις περικοπές παραγωγής που εφαρμόζονται από την ομάδα

σε συνεργασία με τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ανέφερε υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βιέννη. Στην πραγματικότητα, η συμφωνία προσθέτει 600.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στην αγορά, περίπου το 0,5% της παγκόσμιας προσφοράς, επειδή αρκετά μέλη δεν είναι σε θέση να αυξήσουν την παραγωγή, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ.

Η νέα συμφωνία θα μειώσει αποτελεσματικά τις μεγαλύτερες από το προβλεπόμενο περικοπές από έθνη όπως η Βενεζουέλα, επιστρέφοντας στο επίπεδο που συμφωνήθηκαν αρχικά το 2016, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η συμφωνία είναι μια πολύ αναγκαία επίδειξη ενότητας από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας

Keywords
Τυχαία Θέματα