Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές εν μέσω αποτελεσμάτων

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν έναν νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται σήμερα, κυρίως από τον τραπεζικό τομέα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,44% στις 355,62 μονάδες με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες σε θετικό πρόσημο.

ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο κατά 0,43%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,15% , ο γαλλικός CAC κερδίζει0,58% ενώ κέρδη 0,23% καταγράφει ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται οριακά κατά 0,08%.

Ο κλάδος λιανικού

εμπορίου καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο 1,6% εν μέσω ανακοίνωσης εταιρικών κερδών.
Η γαλλική Kering βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου με άνοδο σχεδόν 9% μετά τις ισχυρές πωλήσεις που ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο. Η μετοχή της μητρικής Gucci καταγράφει άνοδο άνω του 7%.

Κοιτάζοντας μεμονωμένες μετοχές, η γαλλική Societe BIC επίσης ενισχύθηκε αμέσως μετά το άνοιγμα. Η εταιρεία που διαπραγματεύεται στο Παρίσι ανακοίνωσε αύξηση στις πωλήσεις γ΄'τριμήνου στέλνοντας τη μετοχή σε άνοδο 10%.

Πτώση 3% κατέγραψε η Deutsche Bank μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, καθώς το γ' τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη έκαναν βουτιά 65%. Παρά ταύτα η τράπεζα ανακοίνωσε πως θα πετύχει τους στόχους της φέτος και θα εμφανίσει ετήσια κέρδη για πρώτη φορά από το 2014.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι επίσης στραμμένο στην υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι και στην πίεση που ασκείται από τη διεθνή κοινότητα στη Σαουδική Αραβία. Υπενθυμίζεται πως χτες οι ευρωπαϊκές αγορές βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2016 εν μέσω ανησυχιών για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας, τον ιταλικό προϋπολογισμό και το Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα