Deutsche Bank: «Βουτιά» 65% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου

Υπό ισχυρές πιέσεις τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank που κατά το γ' τρίμηνο σημείωσαν «βουτιά» 65% και διαμορφώθηκαν στα 229 εκατ. ευρώ.

Η πτώση θεωρείται αναμενόμενη λόγω της δραστικής μείωσης στις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής. Και τα έσοδα της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας ήταν μειωμένα κατά 9% στα 6,2 δισ. ευρώ. Τα αποτελέσματα ήταν ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις των αναλυτών, που

έχουν προετοιμαστεί για φτωχές επιδόσεις καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν ένα θυελλώδες τρίμηνο, λόγω της κρίσης στις αναδυόμενες αγορές, της εντεινόμενης αβεβαιότητας για το Brexit και των ανησυχιών για τη σύγκρουση Ρώμης Βρυξελλών..

Ωστόσο, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας επιβεβαίωσε τους στόχους για το 2018. Ο CEO της τράπεζας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η προσπάθεια θα αποδώσει άμεσα καρπούς. Τόνισε μάλιστα ότι για το 2018 η τράπεζα θα εμφανίσει ετήσια κέρδη για πρώτη φορά από το 2014.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) ενισχύθηκε κατά 0,3% στο 14%.

Η Deutsche Bank έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις, με αδύναμη κερδοφορία και αυξημένα κόστη λόγω των προστίμων και των διακανονισμών.

Παράλληλα, επίπτωση στα κέρδη είχε και η απόφαση της DB να περικόψει δραστικά τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και να εστιάσει πια σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ την ίδια ώρα διακινούνται σενάρια συγχώνευσης με την Commerzbank ή άλλους ευρωπαϊκούς χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κρίστιαν Σέβινγκ αντικατέστησε τον Τζον Κράιαν στη θέση του δ/νοντος συμβούλου τον Απρίλιο, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι θα κινηθεί ταχύτερα προκειμένου να περικόψει τα κόστη και να επικεντρωθεί στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα