Ανακάμπτει το πετρέλαιο – Ισορροπημένη αγορά «βλέπει» η BP

Δεν αναμένει μεγάλη άνοδο στις τιμές πετρελαίου ο CEO της BP, ο οποίος αναφέρει ότι η αγορά έχει εξισορροπήσει καθώς η παραγωγή βρίσκεται σε συνάφεια με τη ζήτηση σε ημερήσια βάση. Όπως αναφέρει o Μπομπ Ντάντλεϊ στο CNBC, μόνον τα επίπεδα των αποθεμάτων είναι τόσο υψηλά.

Σήμερα, οι τιμές του μαύρου χρυσού σημείωσαν άνοδο μετά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων και την υποβάθμιση των προβλέψεων της αμερικανικής

κυβέρνησης για την παραγωγή το 2018.

Χθες το πετρέλαιο υποχώρησε μετά τις αναφορές ότι η Σαουδική Αραβία έχει παράξει μεγαλύτερες ποσότητες σε σχέση με το έλλειμμα παραγωγής που είχε σημειώσει. Τον Ιούλιο το πετρέλαιο έφτασε σε χαμηλό επτά μηνών, λόγω των απαισιόδοξων στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα.

Η ροή στοιχείων οδήγησε σε συνεχιζόμενη μεταβλητότητα των τιμών αλλά, σύμφωνα με τον Ντάντλεϊ, οι αγορές πρέπει να σταματήσουν να επηρεάζονται από στοιχεία που βγαίνουν σε εβδομαδιαία βάση.

Στις τιμές μαύρου χρυσού, το μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,5% με τιμή πώλησης τα 48,27 δολ/βαρέλι και το WTI έκανε άλμα 1,7% σδτα 45,83 δολ/βαρέλι.

Σύμφωνα με τον Ντάντλεϊ, η BP κάνει τους σχεδιασμούς της στη βάση των 50 δολ/βαρέλι την επόμενη 5ετία, ωστόσο χρειάζεται μια τιμή αργού της τάξης των 30 δολ/βαρέλι ώστε να μπορεί να καλύψει δαπάνες και καταβολή μερισμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα