KFC: Μετά τα κοτόπουλα πουλά και... έξυπνα κινητά

Η γνωστή σε όλους τους λάτρεις του κοτόπουλου Kentucky Fried Chicken γιόρτασε την 30ή επέτειο της δραστηριοποίησής της στην Κίνα, κάνοντας τα αποκαλυπτήρια μιας περιορισμένης έκδοσης έξυπνων κινητών, τα οποία κατασκευάστηκαν με τη συνδρομή της κινέζικης Huawei.

Η KFC έκανε την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τη Huawei μέσω ενός post στον λογαριασμό

της στο Weibo. Ενα συνοδευτικό βίντεο παρουσιάζει την εξέλιξη μιας ταπεινής συνεργασίας που ξεκίνησε το 1987 μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η KFC άνοιξε το πρώτο της ρεστοράν στην Κίνα, σε μικρή απόσταση από την πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο τον Νοέμβριο του 1987. Σήμερα, η Yum China, που έχει μπραντς όπως η KFC, η Pizza Hut και η Taco Bell έχει πάνω από 7.600 ρεστοράν στη χώρα.

Από την πλευρά της, η Huawei ιδρύθηκε το 1987 στη Σενζέν. Η εταιρεία είχε το τρίτο σε μέγεθος μερίδιο αγοράς στα smartphones το δ' τρίμηνο του 2016.

Το νέο smartphone που λανσαρίστηκε για την 30η επέτειο της KFC στην Κίνα είναι ένα λαμπερό κόκκινο KFC Huawei 7 Plus που περιλαμβάνει το app της KFC για κινητά καθώς και 100.000 "K dollars" (που χρησιμοποιούνται ως credits για το app της KFC). Επίσης το τηλέφωνο παρέχει πρόσβαση στη λειτουργία K-music ένα είδος τζουκ μποξ που διατίθεται από το app της KFC.

Στην αγορά θα διατεθούν από 13 Ιουλίου 5.000 συσκευές και κάθε μια εξ αυτών θα κοστίζει 1.099 γιουάν ή 161,91 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα