Ανακάμπτει το δολάριο καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη Γέλεν

Ανέκαμψε το δολάριο μετά από πτώση σε χαμηλό επτά εβδομάδων έναντι του γεν (λόγω των δηλώσεων Τραμπ), καθώς οι επενδυτές στρέφουν το «βλέμμα» τους προς την ομιλία της Τζάνετ Γέλεν για τη νομισματική πολιτική.

Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 113,05 γεν, μετά από χαμηλό επτά εβδομάδων στα 112,57 γεν. Ο δείκτης δολαρίου κινήθηκε στις 100,5 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,2%. Κέρδη 0,2% για το ευρώ

στο $1,0697, μετά το νέο υψηλό (από τις 8 Δεκεμβρίου) που «έπιασε» την Τρίτη.

Η σημερινή ομιλία της Τζάνετ Γέλεν αναμένεται να δώσει περαιτέρω κατευθύνσεις στους επενδυτές για την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed στο Σαν Φρανσίσκο, Τζον Γουίλιαμς, υπάρχει η προοπτική για τρεις αυξήσεις επιτοκίων φέτος, ακόμα κι αν ο νέος πρόεδρος δεν προχωρήσει σε δημοσιονομική τόνωση. Ωστόσο, αν η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας επιταχυνθεί, η Fed θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια πιο γρήγορα.

Το sell off του δολαρίου την Τρίτη «οδηγήθηκε» από τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, ότι το ισχυρό αμερικανικό νόμισμα και ο έλεγχος του κινεζικού γιουάν από την κεντρική τράπεζα της Κίνας δεν βοηθά τις αμερικανικές εταιρείες να ανταγωνιστούν τις κινεζικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα