Μυτιληναίος: Γιατί «βλέπει» τεράστιες προοπτικές η Citi

Σε σημαντική αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ομίλου Μυτιληναίου προχώρησε η Citi, μετά την ανακοίνωση εταιρικού ανασχηματισμού του ομίλου, την πτώση του καθαρού δανεισμού του και την βελτίωση των θεμελιωδών ενεργειακών στοιχείων. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν δυναμική ανόδου έως και 41% «στοχεύοντας» τα 8,7 ευρώ από 6 ευρώ που ήταν προηγουμένως.

Ήδη η τιμή της μετοχής σχεδόν διπλασιάστηκε το 2016 (κυρίως χάρη στις υψηλότερες τιμές αλουμινίου) ενώ

για το 2017 η Citi προβλέπει ότι η θετική αυτή επίδραση θα συνεχιστεί και θα συμβάλλει στην αύξηση της καθαρής κερδοφορίας και των EBITDA κατά 13%-15%. Συγκεκριμένα, η επενδυτική προβλέπει αύξηση 14% για τα EBITDA στα 300 εκατ. ευρώ για το σύνολο του έτους. Τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα αυξηθούν στα 111 εκατ. ευρώ (0,95 ευρώ ανά μετοχή). Μετά τη συγχώνευση των θυγατρικών του (Protergia, METKA και Αλουμίνιον της Ελλάδος), ωστόσο, τα εκτιμώμενα καθαρά κέρδη του 2017 αυξάνονται στα 183 εκατ. ευρώ (1,28 ευρώ κέρδη ανά μετοχή).

Σύμφωνα με τη Citi, η συμφωνία εξαγοράς των ποσοστών μειοψηφίας στη ΜΕΤΚΑ από τον Μυτιληναίο, ώστε να ολοκληρωθεί η συγχώνευση, θα γίνει ομαλά και πιθανότατα θα ολοκληρωθεί πριν τα τέλη Αυγούστου, ημερομηνία που έχει δώσει ο όμιλος για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Σύμφωνα με τη Citi, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης, ευνοούνται όλοι οι μέτοχοι καθώς, βελτιώνεται η αποτίμηση της νέας εταιρείας, η οποία αναμένεται στα 1,26 δισ. ευρώ.

Για το 2017 το χρέος εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει από τα 550 εκατ. ευρώ στα 310 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα