Αmanzoe: Μέση τιμή δωματίου €1.452 - Έως €25.000. ευρώ οι βίλες!

Της Στεφανίας Σούκη

Με ακόμη υψηλότερα νούμερα ως προς τις τιμές έκλεισε τη θερινή σεζόν το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι της Dolphin Capital Investors, έχοντας εντάξει συνολικά οκτώ βίλες στο πρόγραμμα ενοικίασης.

Οι επιδόσεις του ξενοδοχείου για την περίοδο από την 1η Απριλίου 2017, οπότε άνοιξε για τη θερινή σεζόν η μονάδα, έως και το τέλος Αυγούστου παραπέμπουν σε υψηλότερες τιμές σε σχέση με τη θερινή σεζόν του 2016. Το ποσοστό πληρότητας του ξενοδοχείου

ήταν φέτος στο 72% από 65% αντίστοιχα το 2016, ενώ η Μέση Τιμή Δωματίου διαμορφώθηκε στα 1.452 ευρώ από 1.319 ευρώ την θερινή περίοδο του 2016. Αντίστοιχα το Εσοδο ανά Διαθέσιμο Δωμάτιο έφθασε φέτος τα 1.050 ευρώ από 852 ευρώ το καλοκαίρι του 2016.

Πολύ υψηλές είναι οι τιμές που εξασφάλισε η υπερπολυτελής μονάδα στο Πόρτο Χέλι στο πλαίσιο του προγράμματος ενοικίασης βιλλών φέτος: Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου οι τιμές διαμορφώθηκαν από τα 3.177 ευρώ η διανυκτέρευση για τις πιο φθηνές βίλλες, έως το εντυπωσιακό νούμερο των 25 χιλ. ευρώ, αποφέροντας έσοδα 30% ενισχυμένα σε σύγκριση με την θερινή περίοδο του 2016.

Πάντως μέσα στο 2017, ο όμιλος της Dolphin που βρίσκεται σε πρόγραμμα αποεπένδυσης από βασικές και μη δραστηριότητές του έως το 2019, δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε πώληση νέων κατοικιών. Η πιο εντυπωσιακή προσθήκη βίλλας στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου που διατίθεται προς ενοικίαση και παρουσιάζει μάλιστα μεγάλη ζήτηση είναι αυτή που προστέθηκε μέσα στον Ιούλιο και περιλαμβάνει έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη James Turrell από τη σειρά Skyspace (άνοιγμα στον ουρανό), το πρώτο μάλιστα σε ιδιωτική βίλλα στην Ευρώπη.

Σημειωτέον ότι οι εργασίες για την κατασκευή νέων κατοικιών στην περιοχή γύρω από το Amanzoe έχουν ξεκινήσει εκ νέου εδώ και λίγες ημέρες, δεδομένου ότι είχαν σταματήσει κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Τόσο το ίδιο το Αmanzoe οσο και οι Amanzoe Villas περιλαμβάνονται στις λίστες με τις καλύτερες επιλογές διακοπών στην Ευρώπη. Το Amanzoe, που έκλεισε εφέτος πέντε χρόνια βρέθηκε φέτος στα κορυφαία ξενοδοχεία του πλανήτη: Σύμφωνα με τα "Travel Awards 2017", που διοργανώνει κάθε χρόνο το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller, οι αναγνώστες του από όλο τον κόσμο κατέταξαν το Amanzoe 4ο Καλύτερο Ξενοδοχείο στην Ευρώπη (4th Best Hotel in Europe) και 26ο στη λίστα με τα «καλύτερα 100 του κόσμου» (26th in the World's Top 100 list), η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προορισμούς, πόλεις, αεροπορικές εταιρίες, ξενοδοχεία και το σύνολο των υπηρεσιών που σχετίζονται με το ταξίδι και τον τουρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα