«Άλμα» 5% στο πετρέλαιο μετά την έκκληση Ρωσίας - Σ. Αραβίας για «πάγωμα» της παραγωγής

«Άλμα» 5% καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου τη Δευτέρα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις πληροφορίες ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα συνεργαστούν για τη στήριξη της αγοράς πετρελαίου, πυροδοτώντας έτσι ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει «πάγωμα» της παραγωγής.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η τιμή του Brent για παράδοση Νοεμβρίου κατέγραψε «άλμα» στα 49,15

δολάρια, η μεγαλύτερη άνοδος από τις 30 Αυγούστου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση Οκτωβρίου ενισχύεται επίσης στα 46,24 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία πρόκειται να προχωρήσουν σε κοινή ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του G20 στην Κίνα, καλώντας σε συνεργασία για τη στήριξη της αγοράς όλες τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

Μάλιστα, είναι πιθανό η Ρωσία, που δεν αποτελεί μέλος του OPEC, να στείλει αντιπροσωπεία στη συνεδρίαση του Οργανισμού.

Οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν και την Παρασκευή, μετά την δήλωση του προέδρου Πούτιν στο Bloomberg ότι μια συμφωνία μεταξύ των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών για «πάγωμα» της παραγωγής θα ήταν η σωστή απόφαση για όλους.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε την Πέμπτη και ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι είναι πιθανή μια συμφωνία για την παραγωγή στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Πάντως οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, παρά τα ενθαρρυντικά σχόλια, υποστηρίζοντας ότι μια συντονισμένη ενέργεια για «πάγωμα» της παραγωγής είναι ακόμα δύσκολο να υλοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα