Αλλαγή σκυτάλης στο τιμόνι της LafargeHolcim

Τα ηνία της LafargeHolcim αναλαμβάνει από τον ερχόμενο Οκτώβριο ο επικεφαλής του ομίλου ελβετικού χημικών Sika, Jan Jenisch. Η αλλαγή σκυτάλης γίνεται σε μια χρονική στιγμή που ο γαλλο-ελβετικός κολοσσός στον χώρο της τσιμεντοβιομηχανίας προσπαθεί να ανασυνταχθεί μετά τις διαμάχες που ξέσπασαν για τις δραστηριότητές του στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Συρία.

Ο Jan Jenisch θα αναλάβει CEO μετά την αποχώρηση του Eric

Olsen, ο οποίος, τον περασμένο μήνα, βρέθηκε στο επίκεντρο εσωτερικής έρευνας σχετιοκά με τη συνέχιση της λειτουργίας εργοστασίου τσιμέντου της Lafarge στη Συρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της LafargeHolcim, ο απερχόμενος CEO δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αβλεψίες. Ο ίδιος ωστόσο σημείωσε ότι παραιτείται για να επιστρέψει η ηρεμία στην εταιρεία.

Ο 50χρονος αντικαταστάτης του, Jan Jenisch, είναι επικεφαλής της Sika από το 2012 – διανύοντας μια περίοδο αβεβαιότητας σχετικά με το μελλοντικό ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Σε εξέλιξη βρίσκεται μια δικαστική διαμάχη καθώς οι μέτοχοι της οικογένειας που ελέγχει την εταιρεία θέλουν να πουλήσουν το μερίδιό τους στον γαλλικό όμιλο Saint-Gobain, πράγμα που απεύχεται το ΔΣ της Sika.

Jan Jenisch

Οσο για τον νέο CEO της Lafarge από 16 Οκτωβρίου του 2017, έχει εργαστεί σε πολλές διευθυντικές θέσεις και σε πολλές χώρες. Μάλιστα, είχε θητεύσει ως πρόεδρος της Asia Pacific από το 2007 έως το 2012.

Εκανε σπουδές σε Ελβετία και ΗΠΑ και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Φρίμπουργκ της Ελβετίας και κάτοχος διδακτορικού τίτλου.

Είναι επίσης μη εκτελεστικός δ/ντής της εισηγμένης Schweiter Technologies και της Glas Troesch AG. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.
Η εταιρεία την οποία αναλάβει δημιουργήθηκε το 2015 από τη συγχώνευση ύψους 41 δισ. ευρώ μεταξύ της Lafarge και της ελβετικής ανταγωνιστικής της Holcim. Παρά την ασθενική παγκόσμια οικονομία, την διεθνή πτώση του τσιμέντου και τις δυσκολίες στο να συνδυαστούν δύο εταιρείες με διαφορετική εταιρική κουλτούρα, η LafargeHolcim αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των κατασκευών.

Πέρυσι, τα προσαρμοσμένα προ φόρων λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά σχεδόν 9% στα 5,8 δισ. ελβετικά φράγκα, σε συμφωνία με τους στόχους που είχαν τεθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα