Μεγάλα εργοστάσια μπαταριών, προετοιμάζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του αύριο

Οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες κατασκευής μπαταριών, είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν "απόβαση" στην Ευρώπη, την ώρα που η γνωστή μας Tesla Inc ετοιμάζει μια νέα μονάδα στη Νεβάδα και με αυτήν φιλοδοξεί να ανοίξει το δρόμο προς την πράσινη ενέργεια, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Ήδη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ πρόκειται να παραστεί

και να εγκαινιάσει ένα νέο εργοστάσιο της Daimler AG. Πρόκειται για μια επένδυση 500 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ως αποστολή την συσσώρευση ενέργειας προερχόμενης από ιόντα λιθίου. Η Daimler AG, είναι η εταιρεία που παράγει και κυκλοφορεί τα αυτοκίνητα Mercedes- Benz και Maybach.

Η εγκατάσταση που βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου, φανερώνει την κοινή προσπάθεια τόσο των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όσο και των εταιρειών παραγωγής ενέργειας για συσσώρευση- αποθήκευση της ενέργειας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θεωρείται ζωτικής σημασίας για το πέρασμα στην επόμενη γενιά "πράσινων" αυτοκινήτων και την συσσώρευση ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά και ηλιακά πάρκα. Καθώς στον τομέα αυτό επενδύουν δυο πολύ μεγάλα ονόματα της διεθνούς βιομηχανίας, το Bloomberg New Energy Finance εκτιμά ότι στο προσεχές μέλλον πρόκειται να μειωθεί αισθητά το κόστος των σωμάτων συσσώρευσης ενέργειας (μπαταριών). Αντίστοιχα αναμένεται να διπλασταστεί το μερίδιο αγοράς αυτών των οχημάτων στην Ευρώπη, από 2,5% που είναι τώρα.

Παρόμοια εργοστάσια μεγάλης κλίμακας που σχεδιάζονται στη Σουηδία, την Ουγγαρία και την Πολωνία, καθώς και η μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών της Daimler στη Γερμανία, αναμένεται να τροφοδοτήσουν τη ζήτηση από ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen AG και η Renault SA. Αυτό με τη σειρά του θα μειώσει το κόστος των πακέτων ιόντων λιθίου κατά 43% και θα κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μια πραγματική πραγματικότητα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ερευνητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα