Ακόμα και μια κερδοφόρα μέρα στην Κίνα δεν είναι αρκετή να «ανεβάσει» τις ασιατικές αγορές

Ήταν μια μέρα ταλάντευσης μεταξύ ζημιών και κερδών για τις ασιατικές αγορές. Ακόμη και αφού το χρηματιστήριο της Κίνας έκλεισε οριακά υψηλότερα την Τετάρτη, ο περιφερειακός μετρητής βρίσκεται στο κόκκινο – οριακά.

Ήταν μια από εκείνες τις ημέρες που ο Shanghai Composite άνοιξε χαμηλότερα, αυξήθηκε κατά 1,8% και κατέληξε να υποχωρήσει στο 0,3 %. Ο δείκτης MSCI Asia Pacific, μειώθηκε κατά 0,2% από τις 4:25 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ,

ενώ οι δείκτες των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,9% καθώς άνοιξε η ευρωπαϊκή αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινεζικές μετοχές θα μπορούσαν να είναι κάπως "ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω", καθώς η αγορά διατηρεί τον τίτλο της πιο άγριας αγοράς του κόσμου. Ενώ υπήρξαν κάποιες μέρες γεμάτες συγκρούσεις τους τελευταίους μήνες, ο δείκτης Shanghai Composite εξακολουθεί να μειώνεται κατά 21% από το τέλος Δεκεμβρίου.

Τι ακριβώς συνέβη εχθές;

Οι προσδοκίες για μια προσωπική συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του κινέζικου Xi Jinping έχουν ήδη μειωθεί, με αξιωματούχους και από τις δύο πλευρές όλο και πιο απαισιόδοξους για τις προοπτικές επίλυσης του εμπορικού πολέμου. Ο Τράμπ επέκρινε τις συγκρούσεις στη Σαουδική Αραβία και είπε ότι μεταβιβάζει την ευθύνη στο Κογκρέσο για να απαντήσει στη δολοφονία του Τζαμάλ Χασόγκγι. Ο Raphael Bostic της Fed δήλωσε ότι υποστηρίζει περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων και προειδοποίησε ότι η οικονομία είναι θερμή. Ο Τραμπ ενέτεινε τις επιθέσεις του στον Powell της Fed και δήλωσε ότι "ίσως" λυπάται για τον διορισμό του στη θέση, ανέφερε η Wall Street Journal.

Και τώρα;

Η περίοδος των κερδών θα είναι καθοριστική. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές, καθώς εταιρείες όπως η Amazon.com Inc., η Alphabet Inc. της Google, η Twitter Inc. και η Microsoft Corp. πρόκειται να παρουσιάσουν τα οικονομικά αποτελέσματά τους αυτήν την εβδομάδα.

Στο μεγαλύτερο μέρος της, ήταν μια αρκετά μικτή ημέρα: ο δείκτης Sensex της Ινδίας S & P αναρριχήθηκε, παίρνοντας ώθηση από την απότομη πτώση του πετρελαίου σε τρεις μήνες, ενώ ο δείκτης Topix της Ιαπωνίας παρέμεινε σταθερός, με κέρδη λιανικής και τεχνολογίας να υπερβαίνουν τη μείωση των ενεργειακών αποθεμάτων. Οι επενδυτές της Ιαπωνίας ενδέχεται να περιμένουν να πετύχουν τα κέρδη τους – τα shorts στις μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Τόκιο αυξήθηκαν σε ποσοστό 50,8%, καθώς ο Topix έκλεισε την Τρίτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η Νοτιοανατολική Ασία είδε τις μεγαλύτερες μειώσεις, με τους επενδυτές να πωλούν μετοχές της PT Telekomunikasi Ινδονησία και της PT Matahari Department Store, οδηγόντας τον Jakarta Composite σε εβδομαδιαίο χαμηλό. Ο δείκτης VN ​​του Βιετνάμ και ο δείκτης SET της Ταϊλάνδης μειώθηκαν κατά περισσότερο από 1,8%.

Keywords
Τυχαία Θέματα