Τσακαλώτος: Αισιόδοξος για μια «καλή συμφωνία» - Ειρωνικός για τον ΕΝΦΙΑ

Αισιόδοξος για μια «καλή συμφωνία» στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ επανέλαβε την αντίθεση της ελληνικής κυβέρνησης στην προληπτική πιστωτική γραμμή.

«Στις 21 Ιουνίου ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια καλή λύση» τόνισε ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Όσον

αφορά την επόμενη ημέρα, διαβεβαίωσε ότι η έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί χωρίς προληπτική γραμμή.

«Δεν θα είναι μια προληπτική γραμμή στήριξης για να λέτε ότι είναι 4ο Μνημόνιο» επεσήμανε χαρακτηριστικά. «Θα είναι μια ενισχυμένη παρακολούθηση χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς χρήματα και χωρίς άλλα μέτρα» έσπευσε να προσθέσει.

Αυξήσεις μόνο για... ψηφοφόρους της ΝΔ

Αναφορικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που υποθηκεύουν την δημόσια περιουσία για την αποπληρωμή των δανείων στον ESM, αλλά και για τις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να κάνει το «μαύρο-άσπρο».

Επιτέθηκε για άλλη μια φορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να υποστηρίξει σε άλλο σημείο πως «εμείς δεν πουλάμε φούμαρα» και να «βαφτίσει» την δέσμευση της δημόσιας περιουσίας ως «εγγύηση».

Υποσχέθηκε παράλληλα «εκπλήξεις» για τον ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζοντας ότι οι όποιες αυξήσεις δεν αφορούν «λαϊκές συνοικίες», αλλά «μάλλον ψηφοφόρους της ΝΔ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Πρώτη φορά στα τελευταία οκτώ χρόνια, με τα τόσα μνημόνια, έχω ακούσει τόσες ανακρίβειες» είπε ο κ. Τσακαλώτος, ξεκινώντας επιθετικά την τοποθέτησή του, για να υποβαθμίσει τις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης. «Τέτοια διαστρέβλωση στοιχείων δεν έχω ξανασυναντήσει» συνέχισε, για να προσθέσει: «Η έξοδος δεν θα γίνει με προληπτική γραμμή στήριξης. Θα είναι μια ενισχυμένη παρακολούθηση χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς χρήματα και νέο μέτρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα