Αισιοδοξία Τραμπ για το φορονομοσχέδιο

«Οι διαπραγματευτές Γερουσίας και Βουλής βρίσκονται πολύ κοντά σε μια συμφωνία για το νομοσχέδιο το οποίο θα αναμορφώσει την φορολογία των ΗΠΑ» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τη συνάντησή του με τους διαπραγματευτές του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο τόνισε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου θα είναι μια ιστορική νίκη κι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι εξαιρετικά κοντά σε μια συμφωνία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες κατέληξαν σε μια κατ 'αρχήν συμφωνία για

το νομοσχέδιο νωρίτερα την Τετάρτη, σύμφωνα με πηγή που παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις.

Ωστόσο, την πρόοδο αυτή επισκίασε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Αλαμπάμα, καθώς ο Ρόι Μουρ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη Γερουσία, ηττήθηκε από έναν Δημοκρατικό.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, κάλεσε τον Μιτς Μακόνελ, ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα, να καθυστερήσει την ψηφοφορία επί του φορονομοσχεδίου μέχρι την τοποθέτηση του Νταγκ Τζόουνς, που νίκησε τον Μουρ. Η τοποθέτησή του θα μειώσει την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, με την ισορροπία δυνάμεων να διαμορφώνεται στο 51-49.

Αντ 'αυτού, οι Ρεπουμπλικανοί ελπίζουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα, ενώ περιμένουν τους αξιωματούχους της Αλαμπάμα να πιστοποιήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αυτό θα έδινε στον Tραμπ μια εξαιρετικά αναγκαία πολιτική νίκη, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η νομοθεσία για τη φορολογία δεν είναι δημοφιλής μεταξύ των περισσότερων Αμερικανών, καθώς ανεξάρτητες αναλύσεις αναφέρουν ότι θα επωφεληθούν κυρίως οι πλούσιοι.

Ο Τραμπ πάντως δήλωσε ότι ελπίζει να υπογράψει το νομοσχέδιο «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» και ότι είναι «πολύ σημαντικό για τη χώρα» που το Κογκρέσο θα το ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα