Αισιοδοξία στη Wall Street μετά το tweet του Τραμπ

Ένα tweet του Αμερικανού Προέδρου ήταν αρκετό για να αντιστρέψει το επενδυτικό κλίμα σε ότι αφορά το εμπόριο.

Ο Τραμπ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πολύ παραγωγικές συζητήσεις με Κίνα! Αναμένετε ανακοινώσεις!»

Very productive conversations going on with China! Watch for some important announcements!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 11, 2018

Στον απόηχο του tweet οι επενδυτές

αναθάρρεψαν τόσο στις ΗΠα όσο και στην από εδώ μεριά του Ατλαντικού, με την Ευρώπη να πραγματοποιεί ράλι άνω του 2%, σε μια προσπάθεια να διαγράψει τις χθεσινές απώλειες.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,84% στις 24.654 μονάδες, ο S&P 500 κατά 1,25% στις 2.670 μονάδες και ο Nasdaq κατά 1,20% στις 7.102 μονάδες.

Η πρόταση για περικοπή των δασμών σε αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο 15% από το τρέχον 40%, έχει υποβληθεί στο υπουργικό συμβούλιο της Κίνας για να αναθεωρηθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν αναπάντεχα τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, καθώς η αύξηση του κόστους υπηρεσιών αντιστάθμισε την πτώση στα προϊόντα ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 0,1% υψηλότερα τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,6% τον Νοέμβριο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 2,5%, κατεβάζοντας ταχύτητα από το 2,9% του Οκτωβρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος τον Νοέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,08% στα 52,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,22% στα 1.252 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ πραγματοποιεί οριακή πτώση έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1341 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,87%.

Keywords
Τυχαία Θέματα