Αισιοδοξία για τις αναδυόμενες αγορές εκπέμπουν οι Goldman, Morgan Stanley και Citigroup

Αυτή τη χρονιά δεν θα υπάρξει επανεμφάνιση του εφιάλτη στις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τριών κορυφαίων αμερικανικών τραπεζών.

Η Goldman Sachs Group Inc. αναφέρει ότι οι βασικές αρχές στις αναπτυσσόμενες αγορές είναι ως επί το πλείστον άθικτες λόγω της πρόσφατης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) που μπορούν να προέλθουν από τα υψηλότερα

επιτόκια των ΗΠΑ, από ένα ράλι στο δολάριο και από ένα άλμα στις τιμές του πετρελαίου.

Η Morgan Stanley συμφωνεί ότι τα πραγματικά επιτόκια είναι υψηλότερα, ο πληθωρισμός είναι χαμηλότερος και τα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών καλύτερα στις περισσότερες μεγάλες αναδυόμενες αγορές σε σχέση με το 2013, αν και η Τουρκία και η Αργεντινή είναι μεταξύ των εξαιρέσεων.

Η Citigroup Inc. θεωρεί επίσης ότι αυτές είναι καλύτερα εφοδιασμένες για να οδηγούν μέσα από περιόδους αστάθειας.

"Δεν έχουμε τη σημαντική εξωτερική ανισορροπία στις αναδυόμενες αγορές που είχαμε συνηθίσει", δήλωσε ο Johannes Chua, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ασία και τον Ειρηνικό της Citigroup Inc, στην Yvonne Man και τον Ramy Inocencio της Bloomberg Television. "Οι κλονισμοί δεν ήταν πραγματικά τόσο επώδυνοι όπως ήταν, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της περιόδου που οι τράπεζες "μάζευαν" το φθηνό χρήμα (tapering).. Οι αγορές διαφοροποιούν τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων."

Keywords
Τυχαία Θέματα